Ако сте гледали sci-fi филма Ex Machina (българско заглавие – „Бог от машината“) със сигурност ви е направила впечатление страхотнта къща на главния герой милиардер. Тя се намира в отдалечени гори, които са частна собственост на милиардера Нейтън. В тази къща той е създал робот със забележителен изкуствен интелект. Няма да разказваме филма, а ще се спрем на страхотната къща, в която се развива действието.

Тя наистина съществува в реалния свят, но не е частен дом, а хотел във Валдал, Норвегия. Нарича се Juvet Landscape Hotel.

Нощувка в хотела струва около 200 долара.

Хотелът се състои от 9 малки къщи от дърво и стъкло. Във всяка една може да отседнат двама души. Те са разпръснати из гората, така че да създават уединеност. Поне една от стените е изцяло от стъкло, така че гостите вътре може да се наслаждават на чудесна гледка. Стъклените фасади обаче задължително гледат в посока, към която няма други къщички или пътеки.

Те са с площ 25 кв. метра и имат спалня, баня, кабинет и дневен кът. Във вска една, освен отпление на електричество има и камина, тъй като нощите в Новергия може да станат много студени.

Вижте повече снимки:

Виж още: Най-странните къщи в света 

Виж още: Къщата на Мат Деймън

Сходни новини

Няма коментари до момента

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *